31 dec- sista dagen av 2008



Så var det sista dagen av 2008. Vilket år! Ett underbart bebisår! Så mycket som hänt, så mycket att minnas!

För ett år sen satt jag här och skrev och räknade ner timmarna till 12 slaget, med rädsla för att föda på fel sida året ;-) Trots att man nu sitter här några kilo lättare, en lien krabat som springer fram och tillbaka genom huset, kan jag ändå inte låta bli att sakna känslan som var förra nyår, då det var så nära man skulle få träffa lillebror. :-)

Haha men jag har nog mest svårt att smälta att jag såg ut såhär för ett år sen haha.. Helt sjukt! Kan inte låta bli o skratta..


Nyår blir så lugnt det kan bli med två vildar.. om de är vilda nu fasar jag lite för hur det blir om några år!? Jisses...de river ju huset redan nu!

Gott Nytt År på Er alla underbara bloggläsare!

Kram!!

26:e Dec- scwooosch!


Burk med pepparkaksgrissini, var mums på godisbordet ;-)


Kort till svärmor som fyller år på julafton.

SSssssswwoooooooooooooooooooooosssccchhhhhh!!

Så snabbt var julen över för iår. Så mycket förberedande, så mycket stress och helt plötsligt är det över!? Förvånas alltid över att helt plötsligt är julen förbi.

Julen för oss bestod av massor av god mat, TOMTE och massa julpynt, hemkokt julgodis..ja allt man kan önska..  Hann även med att fira en födelsdag på självaste julafton :-) Juldagen blev det hem till mina föräldrar med syskon mfl för att fira "julafton" igen. Så tomten hittade mig många gånger ;-) Och jo... jag hade nog vart snäll för han hade precis de paketen jag ville ha ;-)

Största elogen idag har jag till min äldsta son Max ♥ som lämnade iväg sin allra sista napp till tomten på julafton och det har faktiskt gått helt ok nu två kvällar i rad.

Imorrn är det scraprea hos Landstoken ! Åk dit vetja!

22 dec- årets julkort





Årets julkort som blev skickade blev lite andra vikningar. Det är lika skönt varje år när julkorten äntligen har hamnat på lådan. Så nästa år måste jag börja lite tidigare så man slipper sitta sista dagarna!

S i skolan fram till julafton, massor som behöver göras här hemma, barnen är inte alls sugna på att hjälpa till utan vill helst riva ut sakerna jag plockat ihop. Trött som en gnu.. nu vill jag ha julafton!!

På min önskelista i år..

* Barn som sover om nätterna
* En trevlig jul med släkt och vänner

och av tomten önskar jag mig..

* Kitchen Aid´s RÖDA kavel ( skulle matcha sååå bra med min K.A köksmaskin ) ;-)
* En ny stekpanna, skeppshult! ( har en men vill ha två.. )
* Scrap :-D
* En bärbar dator i mindre model ( perfekt till föreläsningarna och studierna..)

Men..vi får se vad tomten kommer med iår. S och jag ger inte varandra någon julklapp detta året. Då vi bestämt att de pengar som blir över efter alla julklappar är inköpta ska vi tatuera oss för ;-) Det fattas ju fortfarande lillplutts namn vid min "max" tatuering.

Och tomten kom tidigt iår, sålde vår bil och köpte en ny, så det får bli vår julklapp i år. :-)

20 dec- " lilla jul "







Idag har det varit vår traditionella "lilla jul" som vi firar med S släkt och grannar.  Alltid lika gott och trevligt! Köpte en liten ask med mozartkulor och klädde den med lite papper och dekorerade den enkelt och gav bort.

Gjorde även ett album med bilder från 60 års festen vi var på förra helgen och satte in med scrappa fram och baksida, MEN jag glömde fota den.  

Barnen fick träffa tomten och väntan var både lång och oändlig för Max som studerade tomten ordentligt när han kom in.  Han tom erbjöd tomten ett glas vatten ;-) Zac tyckte tomten var okej såvida han var på minst 2m avstånd ;-)

Mest spännande blir det eftersom Max iår VILLE lämna sin napp till tomten..undra vad vi gett oss in på!?

Men efter kvällens "julklappsöppning" så inser jag tat vi har fått två grabbar som redan nu är fullkomligt galna i paket!

Måste bara skriva GRATTIS Jeta!!!!!! Som äntligen fick träffa sin lilla prinsessa igår, är så glad för Er!!!! Och jag är såå avis på bebisbubblan ni just nu lever i, den är ju det bästa som finns så njuut! Och glöm inte att jag redan nu står och trampar för att vilja komma och kika på underbara tjejen...





Sötpluppar.♥. Att se er leka såhär flera gånger varje dag gör mig så VARM av kärlek! Så underbart ni kan leka så bra ihop redan nu ♥

18 dec- närmar sig jul..





Idag var det dagisavslutning och julfest, och i tankarna hade jag planerat att ge bort en ask i storlek större till hans fröknar men det visade sig att alla skulle lägga ihop pengar så det fick bli så..  så istället passade jag på att göra ett ljus och en liten ask till vår bvc sköterska vi har. Och givetvis ett julkort med foto på barnen ;-) Haha...

Igår släppte en STOR sten från mitt hjärta. Jag har de senaste veckorna vart på väg att slita mitt hår över dagisproblemet. Och igår ringde det en handläggare med ett besked att det var som jag visste, det fanns finns fler platser! Jag fick en plats i januari och allt löser sig! Ett stort plus i allt var även att Max fd dagisfröken som han haft och vart såå förtjust i, och detta även en vän till mig jobbar där och kommer få ha Zac. GULD!!! Nina om du bara anar var glad jag är du kommer vara där när jag ska lämna min lilla plutt!!!

o thank god idag åkte alla julkorten på låddan...!!!!! Det var på tiden!

14 dec- 60 årskalas!





Igårkväll var vi på 60 årskalas till en nära bekant. Mycket trevligt kalas med god mat och levande musik! Vi hade lagt ihop till ett presentkort på bussresa, uppskattat!

Är förtjust i hängeln jag använt..tack syster!

Kommande vecka blir tuff, fullbokat totalt. Imorrn måste jag jaga tag i alla privata dagis och alla dagmammor här runtomkring, då vår stad verkar ha egna regler om hur platsgarantin fungerar. Jag börjar studera 19 jan, får dagisplats som tidigast 2 mars, då med 2v inskolning..  blir knäpp imorrn om jag inte får nåt vettigt svar nånstans!



Nu till nåt roligare :-D

Har fått en Award av Mia Tack söta du! :-)



Jag har så svårt att välja 5 st och ge den till så jag vill ge den till alla ni som är här inne, för det är hos er jag är inne och hittar min inspiration!

13 dec- liten plutt 11 månader..



Tokigt galet! Lillplutt är 11 månader idag.. så nära ett år, REDAN! Vart tog all tid vägen!? Så snart du ska börja dagis.. *vill inte alls*

Bjuder idag på en dansande liten plutt.. finns bara en låt han dansar till och det är mammans egna skönsång ;-)

" Heej Plutt! Na na na, na na na. Heej Plutt, Na na na ,na na na!"


10 dec- bytt



Bytte ut de två tidigare canvas tavlorna mot lite juligare... tyckte pappret gjorde det mesta jobbet så jag satte helt enkelt inte dit så mycket mer ;-)

Idag är det vinter i Växjö! Inte ofta man kan säga att det är både vitt och fint ute men det är det faktiskt! :-D

7 dec- gå bort present





Idag är vi bjudna till Angela & Rickard på glögg ♥

Måste ju givetvis ha med oss något, och vad passar inte bättre än choklad ;-) Asken är en Marabou Premium.

Älskar årets julserie från basic grey, wassail.. här lite blandat med Jolly, deck the halls och en äldre magnolia stämpel.

6 dec- likadant, självklart!



Efter 5:e försöket at få till julkort där barnen inte rymt eller rivit platsen tror jag att det får duga. Eller ja. jag ORKAR snarare inte försöka en gång till.

Vi hade utrensing bland några kartonger och hittade gamla kameror som ingen vill använda längre så Max fick en.. givetvis fick vi leka fotostudio hemma.. Sådan mamma sådan son ;) Han vet precis hur man ska ligga för att få de bästa bilderna.. tsss..!!

4 dec- godis :)





Till julmarknaden fick jag för mig jag skulle göra dessa strutar. Tack syster för tipset!

Enkla strutar att bara klippa oc vika ihop, hittade mönstret i Allers jultidning. I kokade jag Leilas smörkola och slog i in smörpapper och fyllde strutarna.

Stansade ut matchande tags till varje strut.



Dags o fixa klart julkorten som vi ska skicka.. :-)

1 dec- annat än jul :)



I lördags var vi på dop, hos Zacs tjeja Wilma. Helt underbart dop och såå personligt! *me like*

Första advent lugn, S o Zac gick på julskyltning medan jag och Max var och kollade på Madagaskar 2 på bio med Max tjej Alice :) Inte så många myror i benen som jag trodde det skulle vara på honom första gången på bio! ;) O han säger redan han vil lgå igen så sådär tråkigt var de nog inte. :)

RSS 2.0