29 Jan- Det finns alltid en baksida..

98046-538

Som med allt så finns det underbara stunder och mindre underbara stunder.

Det finns nästan alltid en baksida av allt som är så perfekt. Här hemma heter denna baksida KOLIK. Jeta, nu vet jag vad du menar... jag är så impad av dig ..vet du!

Så underbar liten grabb..och så ledsen på natten :(

Vi sover ingenting nattetid längre, inatt somnade vi vid 04 tiden efter skrik sen 22 tiden.

Har haft ont i huvudet nu sen jag kom hem från BB, för lite sömn, för lite vätska. Vad gör man!!!???


Ang amningen så har jag inte tillräckligt med mat åt lille Zac.. :( O ni som känner mig vet att jag inte ammade Max heller utan han fick ersättning och det funkade alldeles utmärkt! :)

28 Jan- underbara unge!!

98046-537

Du underbara unge!

Ikväll fick jag höra nåt jag aldrig fått höra innan... iallafall inte så spontant som ikväll.

Max sätter sig och kramar mig sen säger han.. "Mamma... jag äsklar dig!"

Finns det nåt som kan värma en så än att få höra sitt barn säga de orden? :)


Ikväll har vi mys med god mat och vin ( jo ni läste rätt, jag dricker vin just i denna stund) Ammar ju inte fullt som ni kanske anar då ;)

S fyller år idag, så lite lyx får de väl vara ;)

26 Jan- i fotartagen ;)

98046-536

Idag har vi städat och fått iordning lite inför morgondagen. Ska fira S imorrn då han fyller år på måndag.. passade på att plocka fram kameran och leka lite ;)

Har ju funnits en bild som jag blivit så inspirerad av och har gått o vart rädd för lille Zac vart för stor...men de gick ändå ;)
Linda sätt fart nu!! ;)

98046-535

98046-534

98046-533

98046-532
Fina lilla Zac 2 veckor imorrn ♥





* Lycka! Idag kom jag i mina favvojeans igen! Tjihoooo*

25 Jan- Kan inte motså..

98046-530

98046-529

Visst är dom fina? Jag bara ÄLSKAR nya serien från lindex! Den är ju helt underbar! eller vad säger du Linda?

Lilleboo Zac har givetvis båda två nu, o jag tror nästan jag måste köpa bodyn i större storlek också... o så lånkisarna!

Såå fina!! ♥

Ingen som kan designa ett papper med detta mönstret? Jag skulle köpa direkt!!



Idag var jag hos bm, fick ringa för det var nåt som inte stämde med min kropp kände jag. Sved o gjorde ont o det var har de inte gjort innan!

Kan ju säga att det INTE är sådär kul med såna undersökningar när man är nyförlöst. Men men.. iallafall fick ta lite prover men änsålänge var det inget som visade på att det skulle vara nåt fel.

Men man börjar ju fundera på allt från infektioner till andra saker. USCH! Hoppas INTE de ringer från förlossningen ( de som skulle analysera proverna ).

24 Jan- Nytt!

98046-528

Sådär.. här kommer en LO jag fick till hos syrran Leamon häromdagen! Ännu en bröllops LO jag vet! ;) Men jo det ska ju bli ett fullt album med de bilderna som betyder mest och jo tycker jag är en bra bit på väg. Har väl dock insett nu att hittils är ALLA bröllops LO´sar vita jag gjort. Får nog skärpa till mig! Linda... sa jag att jag behövde mer vit cs? ;)

Älskar verkligen bilden på den här LO`n Tack syster! Den får mig att minnas vilken underbar dag det var.. :)

Har lite mer nyskapat som jag tyvärr inte kan ladda upp riktigt än pga av födelsedagar på G..



Annars lugnt...rullar på, vore inte fel med lite mer sömn, Zac har fortfarande inte vänt rätt på dygnet hehe så här är skift som gäller på nätterna. Men ähh sömn.. man sover ju bort halva livet säger dom haha!

23 Jan- Första mötet :)

98046-527

Här är första mötet syskonen emellan. Max var inte sen med att vilja hålla och krama o pussa lilleboo Zac.

Har vart halvkaos här hemma sista dagarna då Max åkt på nån influensavirus och vart däckad med 39 i feber ocg världens gigantiska förkylning. Så Zac o mamman har flyttat in i Max rum och sovit där medan pappan o Max fått andas sjukdomar i stora sovrummet ;)

Så Zac o jag har vart ute på lite äventyr om dagarna för att inte vara hemma och bli sjuka.  Vore verkligen inte kul med en så sjuk liten kille som bara är drygt en vecka..

Var hos syster igår och skapade lite, dock råkade jag skicka iväg ett kort utan o fota det *blä* typiskt mig! Men kommer en uppdatering med nåt annat jag gjorde ;)

Har passat på o ändra utseéndet på bloggen, men jag fattar inte vart mina länkar och kategorier tagit vägen! Gah! Blir knäpp! Nån som vet hur jag får tillbaka det?

19 jan- lilla pappa fyller 60!

98046-517

Idag fyller min lilla pappa ♥ 60 år! Och är nu på väg upp till Sthlm för att fira detta med resten av familjen, det var bara vi som valde att stanna hemma eftersom lilleboo Zac valde att komma ut så få dagar innan denna resan skulle ske.
Så synd att missa! Samtidigt skönt att vara hemma nu när det hänt så mycket annat på sistone ;-)

Var iallafall iväg igår och firade han lite och hann då ( X i taket) få ihop ett kort!



Jag var även med i skaparlustens tävling med följande bidrag.. inte hunnit ladda upp dom här förräns nu ju :)

98046-516

98046-515



Annars är det lugnt här, är bara hemma och myser hela familjen. Zac ♥ har sen han föddes vart vaken på nätterna och sovit hela dagarna. Så nu kör vi två skift på nätterna, JISSES vad trött man kan vara på dagen! Sen förlossningen har jag sammanlagt sovit 6h! och vad so mär ännu mer konstigt, imorrn är det EN VECKA sen han kom ut, det är helt sanslöst! Det känns som om vi åkte in igår!

nästan så man saknar den där känslan lite.. ;-)

Idag ska jag försöka få ihop två kort! :)

17 jan- finaste zac..

98046-514
Finaste lilla Zac ♥

Måste börja med att TACKA för alla så fina och gulliga kommentarer! Jag är rörd tiill tusen! TACK!



13 Januari 2008

Vaknar 04.00 och går ännu en av mina vändor till toaletten, men den här gången när jag väl kämpat mig ner i sängen igen släpper inte värkarna.
Ligger och väntar och tänker, okej efter nästa värk går jag ner och sätter mig där nere och ser om det släpper. Men eftersom det inte är första natten med värkar precis så är jag lite slö och klockan blir 05.30 innan jag går ner.

Sitter vid datorn och klockar värkarna, mellan 4-6 min mellan, men tja gör inte direkt ondare än vad de gjort tidigare under veckorna. Går till slut in i duschen och tar en alvedon för att se om det släpper eller om dett verkligen ÄR PÅ G.
Duschen hjälpte då ingenting, lika täta värkar, men nja.. gör inte speciellt ont än, mest jobbigt!

För att tillägga hade blivande storebror Max sagt att lilleboo skulle komma ut denna dagen ;-) Så nåt inom mig tänkte, nää kan han ha så rätt?

Kl 07.00 väcker jag S och säger att han nog får köra Max till farmor o farfar och att jo.. det är nog dags! Kanske!? Ringer till förlossningen och jag förväntar mig massa frågor osv om att jag ska duscha o tugga alvedon, men de säger bara att jag är välkommen!

Alla går ner och jag packar klart väskan, S o Max går o gör frukost och duschar..

Kl. 08.30 kör S hem Max till farmor o farfar, sen hämtar han upp mig och jo visst gör det ont, men är inte säker på att det är på ritkigt än heller faktiskt! Stannar på ICA på vägen till förlossningen, undra vad folk tänkte när man kommer in en söndagsmorgon och köper en cola, lypsyl och dextrosol? haha..

Kommer in till förlossningen vid 09.00, möt av UNDERBAR personal. Får ett rum och de sätter CTG, inga värkar som avtagit direkt, kanske känns de något starkare nu men de gör inte jätteont.
BM kommer in och presenterar sig och ska undersöka mig, själv ligger jag där och hoppas på att SNÄLLA kan väl iallafall vara öppen 1-2cm! Vad som helst, vill inte åka hem nu.. vill ha ut bäbis ju!

Efter en stunds undersökande, säger hon att , jo du har minsann jobbat på riktigt bra hemma! Öhh har jag? Har ju knappt haft ont? ( jämförelsevis med när jag skulle ha Max ). Du är öppen... 6cm.. eller näe nu blev det 7cm!

OJ! Då får jag stanna då frågar jag och BM mest skrattar och säger att hon nog inte släpper iväg mig. Ber S gå ner o hämta min packade väska (den vill jag ju inte ha med upp om vi skulle fått åka hem igen ). BM blir tveksam till om hon kan släppa iväg S..men han lovar o springa!

BM o jag diskuterar smärtlindring och jag som är stort fan av EDA räknad eju med den och efter en stunds diskuterande hör jag mig själv tacka nej till beödvningen. Tänker.. är jag helt från vettet??

Slutar med att jag använder lustgas.

Kl. 10.50 undersöker hon mig igen efter lite jobbigare värkar. Är öppen mellan 8-9cm och hon tar hål på hinnorna. Tror knappt det är sant, har vart så rädd för vattnet ska gå sen jag låg inlagd och nu TAR HON HÅL PÅ HINNORNA! O som med Max så är det typ dubbelt så mkt vatten som är normalt. jag fullkomligt badar i sängen 4 ggr och de fattar inte vart allt vatten kommer ifrån!?

kl 11.10 Kommer första krystkänslan och BM gör klart för mig precis när jag ska ta i o när jag ska vänta.. lättare sagt än gjort kan man ju säga!

Kl. 11.28 kommer lilleboo Zac ut med handen jämte huvudet, han skriker som en stucken gris och jag får upp han på bröstet. TOTAL LYCKA!!!

Sprack ingenting och fick en underbar son till..

Ska erkänna att det gjorde ju kanske ondare just att få ut Zac än vad det gjorde med Max, men det gick så fort och ändå hann jag med mig själv, och tack vare en helt underbar BM tycker jag nu att jag fått uppleva en perfekt förlossning! Närmare bestämt 2 underbara förlossningar.

Trodde inte det kunde bli bättre!



Så nu sitter man här.. 24 år, gift, husägare och tvåbarnsmor! Vem kunde ana det för några år sen! Det är helt underbart, jag är SÅ LYCKLIG!

Och bästa stödet av alla.. min man! Helt underbar under hela förlossningen, vad hade jag gjort utan dig!!

15 jan- Lilleboo är här!!!

98046-513

I söndags valde lilleboo att komma ut till oss!! LYCKA!

Han bara vara inne på förlossningen i 2,5 timma sen var han ute! Jisses...

Allt gick bra, fort och underbart! Mer info kommer senare ;-) Måste mysa lite här hemma först och inandas vår nya doft här hemma.. BÄBISDOFT!

Oooo jag är kär... kär i lilleboo! Som numera heter Zac!♥

En Carl Zac Lejon blev det ;-) Har ju en Tiger sen innan så klart Tigern själv fick va med o bestämma o han tyckte lilleboo skulle heta "jejon".
O Han är världens finaste storebror... älskade plutt vad stor du blivit..

12 jan- Köket, före och efter

Nu är det ett halvår sen vi flyttade in i vårt hus ♥ och som många vet har vi haft som mål att ha färdigrenoverat hela huset tills lilleboo skulle komma. Och trots hinder på vägen så måste jag faktiskt säga att jag är imponerad av oss själva haha! För nu är vi i stort stet NÄSTINTILL klara.  Det vi inte har renoverat är våra två badrum. Men resten är totalrenoverat.

Och slutligen, vi kan inte bli mer nöjda än såhär! *lyckliga*

Ingen lilleboo som verkar vilja ut än heller! 9 dagar kvar och jag är otåligare än otåligast. Hoppas varje morgon jag vaknar att det var sista natten med den gigantiska mage jag just nu bär på. Så idag har jag börjat städa, kanske kan få igång nåt, om inte annat kan de kanske va bra o ha lite städat tills han kommer ;-)

Passade då på att ta lite bilder på vårt kök...så här är Före och Efter bilder :-D Enjoy!

FÖRE...

98046-509

98046-508

EFTER

98046-511

98046-510

Väldigt svårt att fota den röda mosaiken så den får rätt färg från verkligheten. Den är inte alls så "hård" so mdet ser ut på de översta bilderna utan ser mer ut såhär..

98046-512
Haha syns visst inte så mycket bättre här heller...



Fått lite skapat som kommer upp när jag hunnit fota ;-)

kram kram o håll tummarna för att bäbis snart vill komma ut!


10 januari- längtar efter smärta...

98046-507
Max en vecka gammal...tänk att han vart så liten...

11 dagar kvar.. inget hänt ännu.. o inga direkt känningar heller! blää..

Nu längtar jag efter smärta!!

Vill ha bäbis NU!

Jag VET jag är OTÅLIG...men nu är jag trött på det här. Inte en tröja som går hela vägen över magen ( näe inte ens mamma tröjor.. bara för jag råkat få den där "fina" magen som bara sitter där fram blää ). Inga byxor förutom Stefans badshort sitter utan att skava och trycka sönder halva magen.



Jag är såå trött!! Och så trött på o behöva gå o köpa flera gurkor varje dag... snälla bäse kom ut nu!!





8 jan- some new..

98046-506

Hann med att göra ett kort till svärfar som firades i lördags!



Ingen lilleboo än.. 13 dagar kvar! Var hos bm idag på kontroll, jag som hade hoppats på jag inte skulle behövt gå dit denna gången ;-)

Från att ha legat under kurvan på SF måttet på magen så ligger jag nu över.. *jises vill ju ha liten bebis*

När jag undersöktes sista gången innan Max föddes hade jag fått högre blodtryck, vilket jag faktiskt hade idag också. Likaså gick Max hjärtljud ner en bit dagarna innan, och idag låg lilleboo´s hjärtljud på 134 istället för över 155 som det legat på innan.

Så nu går jag och intalar mig själv att snaaaart kanske det är dags :-)

Eftersom jag nu är fullgången dvs. v 38+0 så bad jag bm om en undersökning så hon kunde kolla om nåt snart var på G och även trycka lite extra! Kan ju hoppas de funkar ;-)

Har ju erfarat att tokrenovera inte funkar iallafall haha... nästa får bli färdknäppa ;-)

7 jan- söta max :)

14 dagar kvar idag!

Söta lilla Max vill nog ha hem lilleboo snart. Idag klappade han på magen och pussade lite, sen sa han att lilleboo skulle få glass om han kom ut!

hihi... sötisen! ♥

6:e jan- en helt vanlig söndag..



98046-503
Tack syster för lånet av jackan...det är nästan så jag kan andas i den *hoho*

Idag har vi haft en hellugn söndag..

Började redan igår att baka lite inför framtida besök ;-) Så igår blev det bakat kärleksmums! Och idag har vi hunnit med Amerikanska chokladmuffins, kanelbullar och sconesmuffins! Okej.. min fina man bakade bullarna ;-) Men de gör han så bra ;-)

Var även ute i pulkabacken en sväng! Ni kan ju se på bilderna hur mycket snö som var kvar i backen haha.. fördelen är väl att vi har backen typ precis framför huset så man får väl inte klaga!

Är så lyckligt lottad så jag fick hemleverans idag av ett helt underbart papper! *me love* och av ett jättefint kort på en underbart söt lillebror :-) Tack Linda!!!!

98046-504

98046-502


Still waiting... v 38..

98046-505

5:e jan- Minialbum

98046-497

Fick för mig o göra ett minialbum till ett par av våra vänner när vi var ditbjudna nu i jul.. storleken är 10cmx10cm.

98046-496

98046-495

98046-494

98046-493

98046-492

98046-491

98046-490

Och slutligen en bild på hela arrangemanget jag gjorde..

98046-498
I julgranskulan har jag lagt dit hela kaffebönor. Och givetvis var deras två katter tvugna o få ta del av presenten, därav de två pälsiga mössen ;-)

image499

image500

image501



Ingen lilleboo ♥ som verkar vilja ut än.

Och sista dagarna har jag gjort ALLT! Har fixat det sista med renoveringen på vår övervåning, målat och tapetserat! Men inte har man fått nån bäbis än för det, bara förbannat ont i ryggen! :-(

Kan du inte komma ut snart... storebror vill pussa o kama!


4 jan- 2007 resumé

98046-489
En LO jag gjorde för ett tag sen till bröllopsalbumet.

Jag har scrappat för dåligt sista året så jag är inte lika duktig som alla andra och listar mina bästa alster ;-)

Istället har jag valt att skriva ner de viktigaste händelserna under 2007 som för min del vart ett av de åren som varit mest betydelsefulla i mitt liv.

2007

Januari
* Hittar min bröllopsklänning! Trodde aldrig jag skulle hitta en så perfekt klänning. Total lycka!

April
* Slutade med p piller för att se om Max kanske skulle få sig ett syskon ;-)

Maj
*
Fick + på stickan! Max ska få ett syskon!! LYCKA!!

Juni
Vi säljer lägenheten och köper ett hus! :-)

Juli
*
Vi flyttar in i vårt fina hus!

Augusti
* 18:e blev jag fru Högberg och fick ha världens sagobröllop tillsammans med min andra hälft! kan nog inte bli lyckligare än såhär!
* Underbar bröllopsresa med massor av äventyr, värme och romantik! 2 veckor på Sardinien och Korsika.

September
* 6:e sep, värsta dagen jag upplevt i hela mitt liv. Precis hemkommen från bröllopsresa och vattnet går. Är i v 21. Känslan är obeskrivlig, kastas mellan förvivlan och hjälplöshet. Att få höra att det är större chans att inte få träffa sin bäbis levande känns värre än man tror. (hur överlever folk som måste föda sina barn döda?)

* En vecka senare och jag får komma hem och vattnet stannar kvar! Hoppet ökar!

December
* Hela nedervåningen i huset färdigrenoverat! Nytt golv överallt, nytt kök, allt underbart fint!


Har sammanlagtsvis haft ett väldigt händelserikt år..

Oavsett om husköpet är bland det största man gör i sitt liv, eller att ha fått ha världens mest romantiska bröllop betyder allt...så får jag nog säga i efterhand att bara tanken på att jag var så nära på att förlora lilleboo så tidigt får mig att rysa, så därför blir det den största lyckan av dom alla. Att han stannade kvar och att han nu snart, när som helst (gärna inatt haha) kommer ut till oss!




1 jan- 2008! lättnad!

98046-488
vår förrätt igårkväll, smörstekt toast med räkor och hummer med melon.

Och så var det verkligen sant..som jag VÄNTAT! 2008!!

Hela kroppen var lugnare bara jag vaknade igår och insåg att det inte var så många timmar kvar på 2007 som lilleboo skulle vilja komma ut på. Och nu är det total lättnad! Nu får det sätta igång precis när det vill! Nu längtar jag nästan efter smärta ;-) haha.. kanske var o ta i lite dock..

insett att jag är mer rädd denna gången, för man VET hur förbannat ont det gör. Men samtidigt vet man mer vad som väntar denna gången. :-)

Hade en underbart kul nyårsafton igår med trevliga vänner! Tack Em & Karl, Aleksandra & Mackan, Malin, Anders och Alice!!!

Mitt nyårslöfte... tja brukar aldrig ha nåt men iår har jag faktiskt att njuta till 300% av att få vara hemma mer med Max och lilleboo.. Kanske är det här sista gången man blir mamma!


Så från och med idag har jag rest mig ur soffan och satt igång med sista renoveringen, nu jäklar ska de sättas igång! eller ja.. imorrn säger vi väl då, har lämnat iväg Max till mormor o morfar några dagar så S o jag skulle få vila ut nu innan kaoset när lilleboo kommer. Men eftersom sista renoveringen står på schemat så blir de lugn kväll ikväll med ett varmt bad med levande ljus!


Jisses.. minns knappt jag badat utan Max?


20 dagar kvar... hoppas nästa uppdatering från mig innehåller en liten bäse...


RSS 2.0