29 jan- utmaning ;)

Även jag hoppar på Myamias utmaning! Nämligen att visa det fjärde fotot i fjärde mappen man har på datorn.

Mitt bidrag var tom riktigt bra! Det var tom ett kort jag vart och redigerat på, det är ju inte så många av alla kort man har annars ;-) . Gammalt dock, tog de i maj förra året!




♥ Max ♥

27 jan- skapat!



Äntligen lite skapat... systerdottern ♥ tog ett så fint kort på Zac sist vi sågs. Så äntligen föll inspirationen på lite och det blev en LO! yay!





Inte så mycket tid till skapande just nu, barnen har vart sjuka eller ja.. genomförkylda! Nu har jag åkt på det istället.. as usual! men är äntligen friska så de är tillbaka på dagis. Idag var sista inskolningsdagen för lillplutt..

Max som aldrig kan sitta still på en stol gjorde det som vi bara väntat på det sista året (?) ramlade ner mellan två stolar o fick ett hack i pannan som fick tejpas ihop. Hade jag vart hemma hade jag förmodligen kört in så han skulle fått sy, men mormor ♥ som var här är mer van så det räckte och tejpa :)

Imorrn fyller största mannen år i huset, då blir det kalas :-D

25 jan- gratulationer



Igår kväll var vi och firade kära lilla pappa ♥ firade med massa god mat och massa paket :)
Syns inte så väl på bilden, har stämplat text på blomman, och grattis stämpeln än embossad.

Har vart lite kaos här sen jag började läsa igen, barnen har blitt sjuka som de alltid blir när dagis kör igång. Zac är dunderförkyld o hostar tills han kräks och Max får krupp/astma. Måste verkligen ringa o be de kolla han igen..

Sen kommer vi till det ROLIGA jag skrev om sist.. En av mina närmaste vänner ska gifta sig i sommar och undrade om jag skulle vilja vara deras Toastmadame!! Ska bli så tok kul!! Blev såååå glad över att just jag får denna stora äran att ha en så stor delaktighet i två personers viktigaste dag!

Och nu ska vi se om jag kan hitta nån inspiration uppe i min scraphörna ;-)

22 jan- i´m alive!

Jo tro de eller ej men jag är ALIVE.  Har vart mer eller mindre kaos sen jag började plugga i måndags. Kommer till introduktionen och lyssnar och läser vad som kommas skall. Men det jag läser stämmer inte alls överens med vad jag trodde jag skulle göra.

Har bytt intrikning från SV/MA till förskoleklass med estetisk inritkning, det var iallafall vad jag trodde. Men ack så fel jag hade, jag hade hamnat på en kurs där jag blir musiklärare i grundskolan. Vilket SKÄMT! Det estetiska jag trodde var mer rytmik, sång och bild och sånt att använda sig utav i förskolan. Men icke.. här kunde man själv få sång coach, och visst är det nån som behöver det är det nog min kråkstämma men näe..!!

Efter en uppgiven kväll och letande efetr vad so mhelst nästan att byta till,  får jag till slut tag på en studievägledare som för över mig på ett litet datorklick till den riktiga förskoleklassen. *thank god*  Och där är jag nu och hoppas det blir bra. Nu ska jag bara se till att få tillgodoräkna mig det jag har läst förut så jag slipper läsa längre..

Zac´s inskolning går helt smärtfritt o han är så duktig lillplutt.. tack mamma för hjälpen ♥ Så stolt över grabbarna som båda klara av dagisdagarna så bra  :)

Haft hantverkare i huset i ett par dagar då vi bytt fjärrvärmepumpen, och det har vart SVINKALLT här.. snart är det klart..skönt!

Idag var det även dags för lillplutts 1 årskontroll på BVC. Gick bra, men förstår inte riktigt vidden av avd de gör på ett års kontrollen, fick nästa tjata mig till en vikt eftersom jag vill ha en "ettårsvikt". Och läkaren vet jag egentligen inte riktigt vad hon gjorde, hon kollade öron o hals men det var för han är förkyld. Så undra vad de gör på ettårskontrollen?
Hur som hur fick han ingen spruta som han skulle ha pga av förkylning så vi fick en ny tid nästa vecka.

Mycket krångel o mycket stress... men mitt i all kaos har jag fått veta en dunderkul sak jag ska få göra hihi... men mer om den i nästa inlägg ;-)

Dags för dagens inskolning på andra sidan stan..

19 jan- dagen d..





Idag är första dagen på länge som jag inte står under föräldraledig. From idag är jag åter igen student. Ännu en gång har man gjort sitt i den underbara bebisbubblan man får leva i första tiden med en ny liten krabat.

Så idag ska jag till skolan och få schema och ha kursstart.. konstig känsla men det blir nog bra när jag väl kommer igång. Hoppas bara så att det är fler än jag som är äldre än 18 år och kanske nån som har barn..sist jag läste var jag några år äldre än alla andra och jag var nästan den enda som hade barn. Nu är jag ännu ett par år och ännu en grabb ;-)

För att inte sakna ihjäl mig efter underbaringarna scrappade jag till kalendern som får slava med mig de närmsta månaderna fram till sommaren. :-)


GRATTIS FINA ♥PAPPA ♥PÅ FÖDELSEDAGEN!!

17 jan- 65 årskalas!



Idag fyller min svärfar ♥ 65 år så då har vi varit på lite kalas.. Är så förtjust i hängelstämpeln för den passar så himla bra till födelsedagar med lite jämnare tal ;)

Nu är två av födelsedagarna avklarade här av många. Varför fyller ALLA år i januari/febriari?? Så nu har vi bara ett antal kvar :-D Tur man är kakmonstret själv...jag ÄLSKAR alla såna onyttigheter som har med kalas att göra ;-)

Imorrn är det min sista föräldralediga dag på länge... :-(

14 jan- första dagen!



Idag var det dags! Idag var det den där dagen som man som förälder nästan fasar inför lite(?) . Dagen då man helt plötsligt inte längre kommer få vara med om allt som händer hela dagarna och om allt konstigt du försökt stoppa i munnen eller ramlat över.

Så idag bar det iväg till första förskoledagen! Väskan packad och helt ovetande om vad som väntar...

Förskolan visade sig vara en plats som Zac fullkomligt älskar med en massa nya leksaker och drygt 10 andra ett åringar. :-) han tyckte det var jätteskoj och ville inte gå hem, känns som ett bra tecken. :-)

Storebror har fått testa på att gå längre dag idag på dagis, den plutten kommer vara dyngtrött när jag hämtar han förmodligen. ;-)

O idag har jag vart på ett fotouppdrag ♥ Var och fotade lilla sessan Elira ♥ Söt som socker... jag vill också ha en tjej!!
* vem vet nån gång kanske..*

13 jan- idag är ingen vanlig dag..





för idag är det lillplutt Zac´s allra första födelsedag!!♥

Tänk att det är ett år sen jag fick hålla dig så liten för första gången! Kan inte fatta att ett år kan gå så fort? Att man i denna stund satt hemma och avvägde om det var riktiga värkar eller inte känns som en hel evighet sen, samtidigtsom det känns som förra veckan.. Satt och kollade två filmsekvenser som finns här från bb för ett år sen, o kan inte fatta att dom är så små!? ( o han var ju inte så liten ändå..) *tack em*

En del av mig skulle vilja vrida tillbaka tiden precis ett år nu och få göra om allt en gång till, men allt har sin tid och den andra delen av mig tycker det är skönt att han faktiskt är så stor som han är.

Första året är året det händer som mest, från att bara ha legat där och knappt rört sig, till att nu springa runt som en galning är hemma och röja med storebror.

Helt galet det redan gått ett år!!

Nu får jag snart inse att lillplutt inte är nån bebis längre.. imorrn blir han stor kille som börjar på dagis!


Men först ska vi njuta av födelsedagen med fika och paket :-D

Ps. Ni som har SMP, kan kika i tidningen på torsdag ;-)


11:e Jan- Ett allra första födelsedagskalas


I helgen hade vi födelsedagskalas! Zac fyller ett på tisdag och i helgen blev det både släktkalas och barnkalas ♥

Han fick såå mycket fina saker Zac tackar och bockar för allt så fint! Och han har fattat vad paket är, förmodligen efter julen ;-) Så paket var ett mycket uppskattat moment, fast ändå var nog tårtan bäst. På barnkalaset serverades glass och maränger och det var inte fel det heller, han satt kvar en bra stund efter alla andra barnen och bara njöt av det goda ;-)

Försökte mig på en barbapappa tårta som synes med, med vaniljkräm och dumlemousse i, blev helt ok faktiskt. Jag som inte är så förtjust i tårtor all.

Dags o lära sig dagarna nu, på onsdag är det inskolningsdags för lillplutt..


6 jan- en snabbis!



Idag ska vi hälsa på ett par som flyttade till ny bostad för säkert 6 månader sen, har bara inte hunnit *skäms* hälsa på. Men idag finally!

Eftersom jag kom på att vi faktiskt inte varit hemma hos dom alls utan de har bara varit hos oss fick jag lite eld i baken och kände mig "tvungen" o göra ett kort. Blev till slut ett flaskkort..

Imorrn börjar den riktiga vardagen igen.. och alldeles för snart är det skola för mig och dagis för barnen..

men först.... ska jag läskas av alla mumsiga recept i Leilas bakbok jag fick i julklapp, det vankas kalas i helgen ;-)

4 jan- gosat bebis :-D


Underbara!! ♥

Idag har vi vart iväg och gosat med bebis  
En av mina bästa vänner fick för ett par veckor sen en sån underbar liten dotter! Så idag har jag fått lukta på bebis och fått tråna lite efter en tjejbebis, haha ;-)

Liten kul sak för enligt kinesiska kalendern som sägs stämma till en 90% så har det stämt för de två gånger nu. Först en grabb sen en tjej. Vi satt och räknade tillbaka på våra barn, och svaret blev.. haha att båda Max o Zac skulle vart flickor enligt kalendern, haha!

Zac passade på att dråsa ner för deras trappa också, hörde bara massa dunk och illvrål men han klarade sig utan en skråma som tur var. *peuh* Såhär i efterhand hade det vart rätt kul ha mätt männens snabbhet ner i trappan, eller vad säger du Jeta? ;-)

Självklart skulle underbaringen ha ett kort också..


2 jan- närmar sig..



Ett tack kort som skickades iväg häromdagen :)





Det närmar sig för kalas... lillplutt fyller snart ett! Satt o lekte lite i PS..

Har ni andra också helt underbart väder? Strålande sol och förvisso.. SVINKALLT..!!

1 jan- nytt år!


gårdagens efterätt.. mjölkchokladpannacotta. MUMS!

Jag hänger på Linda.. gör ni me det :)

2008

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Njae.. fött barn har jag ju gjort en gång innan haha..
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, nyårslöftet var att njuta till 300% av att vara hemma med barnen, och jo det har jag faktiskt gjort, trots trotsperioder och gnäll är jag nöjd med året. 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Hmm jo.. Malin o Anders fick ju en liten Wilma, Jeta & Mani fick en liten Elira. Nina o Rickard fick en Linus. Undra om jag glömt nån?
4. Dog någon som stod dig nära?
Jo.. två ganska nära släktingar..
5. Vilka länder besökte du?
Usch, var ett dåligt "resår", så inga alls. Hua..!!
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
En utlandssemester ;-)
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
13 Januari - Lillplutt föddes!! ♥
8. Vad var din största framgång 2008?
Zac!
9. Största misstaget?
Vet inte faktiskt..? 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har klarat oss ganska bra. Endel nervösa vändor med Zac som nyfödd dock..
11. Bästa köpet?
Bilen :)
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Inredning och "husegrejer"
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Min familj och vänner ♥
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
Jessy, Dancing in the dark, Sanna, Empty room.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var nog gladare, allt gick så mycket bättre än förväntat.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Njutit ännu mer om jag kunnat!?
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ingen aning?!
18. Hur tillbringade du julen?
Första julen hemma i vårt hus ♥ 
19. Blev du kär i år?
Är kär i min fina man ♥
20. Hur många one night stands?
Näpp knappast
21. Favoritprogram på TV?
House, CSI, Leilas jul
22. Årets fest?
Uj.. bra fråga. Men jag är mycket nöjd med mitt 25 årskalas :-D
23. Bästa boken du läste i år?
Ska erkänna... har inte läst en enda bok under 2008. SKANDAL JENNIE!! 
24. Största musikaliska upptäckten?
Haha inte så många upptäckter.. ;-) Är allätare.
25. Något du önskade dig och fick?
Kitchen Aid grejer :-D
26. Något du önskade dig men inte fick?
En stekpanna haha.. ;-) 
27. Roligaste resan?
Sthlm´s veckan, klockren väder och sällskap!! 
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Tog det lugnt, hade 25 årskalas dagen innan inkls Zac´s dop :) 
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Näe jag tror inte det faktiskt.
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Skriver som Linda.. "After- preg" haha
31. Vad fick dig att må bra?
Min älskade familj och vänner ♥
32. Vem saknade du?
Fam A! ♥ Still miss... :-(
33. De bästa nya människorna du träffade?
Endel nya bekanskaper, som alltid trevligt :)


RSS 2.0