31 maj- mors dag!





Idag är det alla mammors dag :) Kortet ovan gjorde jag på träffen i Rottne, det har nu legat och väntat ett tag ;) Har inte kunnat lägga upp den tidigare eftersom jag vet att mamma är inne och kikar här ;)  En del av utmaningen som var när jag gjorde kortet var att tre bra saker om mamma skulle finnas med. Dessa har jag på tagsen och orden är Älskad, Underbar och Oumbärlig.

Men det finns ju fler mödrar, det här ska svärmor få..





Haft en underbar helg med makarna Aniansson ♥ Vi var båda barnfria och passade på att boka bord och bege oss ut på stan. Lovely!

Idag är det kalas hos syster, sonen fyller år!! :)

27 maj- lust!



En ny lust har väckts inom mig!
Har ganska länge vart sugen på att börja sy barnkläder..men varken haft symaskin eller ork att ta tag i det hela. MEN, så fyllde jag år för en månad sen och önskade mig pengar som skulle gå till en symaskin och TJI! Nu står symaskinen på mitt numera andra hobbyskrivbord! Lycka!

Jag har inte sytt på 10 år, då jag har det så bra så jag lämnat allt jag velat ha sytt och lite till till mamma ♥
Så nu ska jag försöka bekanta mig med maskinen och snart hoppas jag kunna sy precis de sakerna jag haft i tankarna länge :)

Ett första projekt testade jag idag...(de kliade ju såå i fingrarna att få prova maskinen..)

Det blev ett linne till Max.

framifrån

bakifrån

närbild

sömmarna

Blev inte riktigt nöjd med sömmarna.. men de tar väl sig. Detta var mitt första försök :)

Ha en bra dag! Jag ska försöka njuta av att försöka sy mer och sen på kalas på zac´s dagis. För imorrn är det de sista krafterna som ska samlas ihop, då är det tenta igen.

18 maj- canvas!







Har äntligen efter en del påpekande från min man bytt ut våra canvas i hallen. De förra föreställde julmotiv..  hihi. Så nu fick det bli ett par LO´s jag gjorde på träffen. Den rosa har jag redan visat i ett tidigare inlägg.

Endel skapande på G.. :)

16 maj- mycket på schemat!

Mycket på schemat just nu, är ute på VFU och har fullt upp med uppgifter och allt vad de innebär.

Har en del skapat som måste va klart nästa vecka, så hoppas på en roligare uppdatering inom kort ;)

Hoppas ni alla andra har de gott

10 maj- kalas :)

Hade 4 årskalas idag på Leos lekland! Vår föräldragrupp brukar fira våra barn varje år vid den här tiden då barnen började komma ut ;)

Lite bilder... de är klickbara!

       

Imorrn är det måndag igen.. helgen gick tokfort!

10 maj- solen tillbaka :)





Var på födelsedags kalas för ett tag sen och överlämnade detta...

Vart en kall och regnig vecka.. är på VFU och guuud va blött det blir med alla regnkläder!! Solen är tillbaka o jag hoppas den stannar ett tag. :)

Idag ska vi i föräldragruppen ha 4 årskalas för våra små höll jag på o skriva, o inser nu att jag inte bara höll på jag gjorde det visst. Men de är inte så små längre... och nästan alla har hunnit få syskon. Känns som det inte vart alltför längesen vi träffades på föräldrautbildningen för första gången. Men det är ju toklänge sen!

Imorrn ska vi till ögonläkaren med Zac, han har senaste månaderna skelat/ kollat vindögt (stavas?) med ena ögat , eller ja, det hänger inte med lika bra som det andra. Se hur roligt han tycker det är hos doktorn imorrn ;)


Max är lycklig, han ska få följa med pappa till hans skola i kalmar imorrn. O de första Max säger är att han måste ha mat med sig, det är viktigast ;) De åker tåg.. när vi åkt tådg tidigare har Max hunnit äta upp sin matsäck innan tåget ens hunnit starta haha.. ♥


8 maj- kort


Maja Design och Basic grey papper.. stämpel: gorjuss

Ett kort jag gjorde på rottne träffen! Kan inte visa alla korten här än eftersom de ska ges bort inom ganska kort tid, vore lite typiskt om de skulle se det här innan ;-)

Haft fullt upp denna veckan, har VFU som tar en del tid med uppgifter osv. tänk om man kunde ta bort alla uppgifter o bara få VA där ute.. sen är det OMTENTA på lördag för vi som inte klarade förra tentan. Jo jag var en av de som inte fixade det.. :( Men men..jag var inte ensam, jag hade lite mer än 50 personer med mig som inte heller klarade det.. av 60 totalt!!!

Pojkarna är inne i en seg period, bråkar och ska ha varandras grejer HELA TIDEN. Så alltid är det nån av de som bryter ihop. Hoppas den går över snart..

6 maj- vågade äntligen ;)


Som vanligt gör Max grimaser på ALLA kort numera..

Max har sedan han föddes SÅ gärna velat åka en liiten sväng på pappas ögonsten men har aldrig vågat när han väl startat den och den brummar som 128 åskmoln. Men NU en vecka innan ögonstenen försvinner ( s har sålt den..) så VÅGADE han, och han ÄLSKADE det!!

Snacka om att det skär i pappahjärtat nu när han sålt den.. och Max äntligen lärt sig älska den.

Så bye bye ögonsten..jag kommer sakna den! ( men bilen jublar som äntligen kommer få plats i garaget haha..)

4 maj- fryst hallon och marängtårta



Tårtan fick godkänt så på begäran kommer receptet! Måste tillägga...så BUSENKEL att göra!

Ingredienser
Portioner: 12-16 bitar

4 äggvitor
1 tsk citronjuice
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200 g frysta hallon 
1 dl kesella (10%)
2 äggulor
1 dl florsocker
1 ask färska hallon 
2 lime  (skalet)

Tillagningstid: Över 20 min

Gör så här
3-4 DAGAR FÖRE FESTEN:
1. Sätt ugnen på 150°C. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper. Använd en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, som mall.
2. Vispa äggvitor och citronjuice till hårt skum. Vispa ner socker, lite i taget. Bre ut smeten på rundlarna, men inte ända ut. Lämna ca 2 cm tillgodo - bottnarna flyter ut något.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar.
4. Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med stavmixer. Rör ner det i grädden.
5. Lägg en marängbotten i formen med löstagbar kant. Bre ut hallongrädden. Lägg på den andra marängen. Frys tårtan.
6. När den är helt fryst kan man ta ut tårtan ur formen och förvara den i frysen inslagen i folie till festdagen.
30 MINUTER FÖRE SERVERING:
Lägg tårtan på ett fat. Garnera med hallon och rivet limeskal. Pudra över florsocker.

Receptet hittade jag i Buffé tidningen nr 4 2009.


Testa vet ja! :-D


2 maj- fler LO´s!




hjärtat mitt




Glädjeknippe




När orden inte räcker till




Inte utan min gosa




Fin




Nyfiken som få

Sådär, det var resten av LO´sen jag hann med förra helgen! :) Blev lite påfyllning i Zac´s album.. Max album är fyllt till bredden så måste nog investera i et nytt till honom :)

Idag har vi kalas med grillbuffé! testade att baka tårtor som jag hittade i senaste Buffé...får väl se vad gästerna säger om den, blir de bra betyg kanske jag lägger ut receptet för den var verkligen busenkel att göra!

1 maj- äntligen!

Min dator jag har vart osams den senaste veckan, därav inget uppdaterande. Det har tagit 2h för den att öppna upp EN bild, då kan ni ju gissa hur skoj det var att försöka öppna upp bilderna jag tagit på mitt skapat ;)

Men nu börjar den ordna till sig så idag har jag hunnit få fram bilder från 2 LO´s, fler kommer imorrn :)







Ur en annan vinkel




Adorable

Äntligen händer det lite i bloggen ;) Vart fullt upp sista veckan med tonvis av skolarbete och så har jag vart på min VFU plats för att ta igen kommande helgdagar..

Tack Angie o Rickard för en mycket trevlig valborg ♥

Idag står jag och bakar tårtor inför morgondagen.. då ska vi ha lite kalas här hemma då jag fyllde år nu i veckan som var. Redan fått så mycket fina presenter, o jag som knappast fyller jämt!

Mer uppdatering imorrn med skapat om jag inte misslyckas med tårtorna totalt haha då vet ni vad jag har o göra istället ;)



RSS 2.0